8900 Zalaegerszeg, Arany János utca 15.
+36 30/478-4085
napravar@napravar.hu
8921 Zalaszentlőrinc, Arany J. u. 5.
(Zalaegerszegtől 7 km-re.
Zalaegerszegről iskolabusz közlekedik.)
Hírek
Nyílt nap Zalaszentlőrincen
Múlt szombaton ismét gyermekzsivaj töltötte meg a zalaszentlőrinci iskolaépületet , nyílt napunkon rajzoltak, gyurmáztak, mesét hallgattak, a tágas udvaron játszottak a leendő elsősök, miközben a szülők Kányai Mirella szombathelyi Waldorf tanító előadását hallgathatták.

Múlt szombaton ismét gyermekzsivaj töltötte meg a zalaszentlőrinci iskolaépületet , nyílt napunkon rajzoltak, gyurmáztak, mesét hallgattak, a tágas udvaron játszottak a leendő elsősök, miközben a szülők Kányai Mirella szombathelyi Waldorf tanító előadását hallgathatták.

Előadásában többek között arról is mesélt, hogy egy friss kutatás alapján a Waldorf iskolások jobban teljesítenek minden készségben, képességben (rugalmasság, kommunikációs képesség, logikus gondolkozás és problémamegoldó képesség, csapatmunka), mint a hagyományos iskolások, miközben érettségi eredményekben sem maradnak el tőlük.

 

Mindezek után kicsit bővebben a jelentkezési folyamatról, melyhez a jelentkezési lapokat várjuk még jövő hétfőig (márc. 20.):Mindenkit, aki komolyan érdeklődik iskolánk iránt, bíztatok a jelentkezési lapok leadására és a jelentkezési folyamatban való részvételre, amely egy remek lehetőség iskolánk, pedagógiánk jobb, személyes megismerésére, és még nem feltétlenül jelent végleges elköteleződést.

A leadott jelentkezési lapok alapján a pedagógusok egy, a leendő elsősök számára szervezett játékos, csoportos foglalkozáson mérik fel a jelentkezők iskolaérettségét. Ezt követően a leendő osztálytanító a felvételt kérő szülőkkel és gyermekükkel egyéni beszélgetést tartanak, melynek során az osztálytanító tájékozódik a gyermek életének addigi alakulásáról, fejlődéséről, személyiségéről, temperamentumáról, valamint a szülők ismereteiről az iskola jellemzőivel, működésével kapcsolatosan. A beszélgetés során a szülők minden felmerülő kérdésükre választ kapnak.

 A felvételi beszélgetés után a szülők egy közös beszélgetésen vesznek részt az iskola és a fenntartó egyesület működésében aktívan részt vállaló szülőkkel, ahol pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről. Ezen beszélgetések során lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, a jövőbeni együttműködés megalapozására, avagy esetlegesen a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről – a jelentkezés visszavonására. Ezt követően kerül sor a döntéshozatalra az egyes felvételi kérelmekről, amelyről az iskola írásban a jelentkezési lap beadásától számított 30 napon belül értesíti a szülőket. A felvétel és annak feltételei egy közös megállapodás aláírásával válnak érvényessé, melynek során a felvételt nyert családok szerződést kötnek az intézménnyel a tanulói jogviszonyról, valamint a fenntartó Egyesülettel való együttműködésről.    Felvételre jelentkezni tehát 2017. március 20-ig lehetséges, a mellékelten küldött iskolai felvételi jelentkezési lap kitöltésével, melyet emailben kérünk eljuttatni a zalaiwaldorf@zalaiwaldorf.hu emailcímre, vagy személyesen kérjük leadni az óvodánkban (Napravár Waldorf Óvoda, Zeg, Arany J. u. 15.)

További hírek
Információk