8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 29.
+36 30/478-4085
napravar@napravar.hu
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 41.
Jelentkezés

Jelentkezés az óvodába tovább

Jeletkezés az iskolába tovább

 

Jelentkezés az óvodába 

Az óvoda iránt érdeklődő családoknak több alkalmuk is nyílik arra, hogy a jelentkezést megelőzően minél jobban megismerhessék az óvoda életét, valamint a Waldorf pedagógia sajátosságait, és ezáltal megalapozott döntést hozhassanak az óvoda-választás kérdésében: a téli-tavaszi időszakban nyílt napok és a pedagógiáról szóló előadások kerülnek meghirdetésre, vagy egyéb időpontokban előzetes egyeztetést követően személyes beszélgetésen találkozhatnak pedagógusainkkal, vagy akár már ide járó gyermekek szüleivel, és bepillanthatnak óvodánk életébe.  

 

Felvételre jelentkezni minden év április 30. napjáig lehetséges, az óvodai felvételi jelentkezési lap kitöltésével. Az esetleges év közbeni jelentkezések is az alábbi felvételi folyamat rendje szerint zajlanak és legkésőbb 4 hét alatt zárulnak:

Letölthető óvodai felvételi jelentkezési lap itt!

A leadott jelentkezési lapok alapján az óvónők a felvételt kérő szülőkkel és gyermekükkel egyéni beszélgetést tartanak, melynek során az óvónők tájékozódnak a gyermek életének addigi alakulásáról, fejlődéséről, személyiségéről, temperamentumáról, valamint a szülők ismereteiről az óvoda nevelési alapelveivel, működésével kapcsolatosan. A beszélgetés során a szülők minden felmerülő kérdésükre választ kapnak.

A felvételi beszélgetés után a szülők egy közös beszélgetésen vesznek részt az óvoda és a fenntartó egyesület működésében aktívan részt vállaló szülőkkel, ahol pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről. A felvételi folyamat részeként az óvónők részéről családlátogatásra is sor kerülhet a jelentkező családoknál.

Ezen beszélgetések során lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, a jövőbeni együttműködés megalapozására, avagy esetlegesen a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről – a jelentkezés visszavonására. Ezt követően kerül sor a döntéshozatalra az egyes felvételi kérelmekről, amelyről a vezető óvónő írásban a jelentkezési lap beadásától számított 30 napon belül értesíti a szülőket. A felvett gyermekeket az óvoda nyilvántartásba veszi. A felvétel és annak feltételei egy közös megállapodás aláírásával válnak érvényessé, melynek során a felvételt nyert családok szerződést kötnek az Óvodával az óvodai jogviszonyról, valamint a fenntartó Egyesülettel való együttműködésről.

Letölthető óvodai felvételi jelentkezési lap itt!

További információ: Tel: +36 30/478-4085 E-mail: napravar@napravar.hu 

 

Jelentkezés az iskolába

 

Az iskola iránt érdeklődő családoknak több alkalmuk is nyílik arra, hogy a jelentkezést megelőzően minél jobban megismerhessék egy Waldorf iskola, a Waldorf pedagógia sajátosságait, és ezáltal megalapozott döntést hozhassanak az iskola-választás kérdésében:

Iskolánk nem kötelező felvételt nyújtó közoktatási intézmény (nem körzetes iskola), és a beiratkozást az iskolába JELENTKEZÉS előzi meg.

Leendő elsősök számára az iskolánkba való jelentkezés határideje: 2018. március 25.

A Zalaegerszegi Járási Hivatal által meghatározott beiratkozási határidő a 2018/19-es első osztályba: április 12-13.

Illetve a 2017/2018-as tanévben elindult elsős osztályunkba is folyamatosan fogadjuk az átjelentkezéseket.

A jelentkezés módja:

  1. Felvételi jelentkezési lap kitöltése és beküldése emailen, postán vagy személyesen: zalaiwaldorf@zalaiwaldorf.hu, Zalai Waldorf Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 29.)
  2. Egyéni beszélgetés a felvételt kérő szülők és gyermekük, és az osztálytanító részvételével
  3. A leendő elsősök számára szervezett játékos, csoportos foglalkozáson mérjük fel a jelentkezők iskolaérettségét.
  4. Közös beszélgetés a fenntartó egyesület képviselőivel, ahol a szülők pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről.

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével van lehetőség iskolánkba való jelentkezésre a meglévő elsős osztályunkba, és a 2018/2019-es tanévben induló elsős osztályba:

Letölthető iskolai felvételi jelentkezési lap itt!

Ezen beszélgetések során lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, a jövőbeni együttműködés megalapozására, avagy esetlegesen a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről – a jelentkezés visszavonására. Ezt követően kerül sor a döntéshozatalra az egyes felvételi kérelmekről, amelyről az iskola írásban a jelentkezési lap beadásától számított 30 napon belül értesíti a szülőket. A felvett gyermekeket az iskola nyilvántartásba veszi. A felvétel és annak feltételei egy közös megállapodás aláírásával válnak érvényessé, melynek során a felvételt nyert családok szerződést kötnek az intézménnyel a tanulói jogviszonyról, valamint a fenntartó Egyesülettel való együttműködésről.

További információ: 

Email: zalaiwaldorf@zalaiwaldorf.hu

Telefon:

Bálint Orsolya (iskolaképviselő) +36 30/220-5714

Németh-Heves Júlia +36 30/986-5217

Fersztl Viktória: +36 30/708-5610 

facebook: https://www.facebook.com/Tűzmadár-Waldorf-Iskola-Zalaegerszeg

További tartalmak
Információk