8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 29.
+36 30/478-4085
napravar@napravar.hu
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 41.
Jelentkezés

Jelentkezés az óvodába tovább

Jeletkezés az iskolába tovább

 

Jelentkezés az óvodába 

Az óvoda iránt érdeklődő családoknak több alkalmuk is nyílik arra, hogy a jelentkezést megelőzően minél jobban megismerhessék az óvoda életét, valamint a Waldorf pedagógia sajátosságait, és ezáltal megalapozott döntést hozhassanak az óvoda-választás kérdésében: a téli-tavaszi időszakban nyílt napok és a pedagógiáról szóló előadások kerülnek meghirdetésre, vagy egyéb időpontokban előzetes egyeztetést követően személyes beszélgetésen találkozhatnak pedagógusainkkal, vagy akár már ide járó gyermekek szüleivel, és bepillanthatnak óvodánk életébe.  

 

Felvételre jelentkezni a 2019/2020 nevelési évre 2019. március 29. napjáig lehetséges, az óvodai felvételi jelentkezési lap kitöltésével. Az esetleges év közbeni jelentkezések is az alábbi felvételi folyamat rendje szerint zajlanak és legkésőbb 4 hét alatt zárulnak:

Letölthető óvodai felvételi jelentkezési lap itt!

A leadott jelentkezési lapok alapján az óvónők a felvételt kérő szülőkkel és gyermekükkel egyéni beszélgetést tartanak, melynek során az óvónők tájékozódnak a gyermek életének addigi alakulásáról, fejlődéséről, személyiségéről, temperamentumáról, valamint a szülők ismereteiről az óvoda nevelési alapelveivel, működésével kapcsolatosan. A beszélgetés során a szülők minden felmerülő kérdésükre választ kapnak.

A felvételi beszélgetés után a szülők egy közös beszélgetésen vesznek részt az óvoda és a fenntartó egyesület működésében aktívan részt vállaló szülőkkel, ahol pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről. A felvételi folyamat részeként az óvónők részéről családlátogatásra is sor kerülhet a jelentkező családoknál.

Ezen beszélgetések során lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, a jövőbeni együttműködés megalapozására, avagy esetlegesen a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről – a jelentkezés visszavonására. Ezt követően kerül sor a döntéshozatalra az egyes felvételi kérelmekről, amelyről a vezető óvónő írásban a jelentkezési lap beadásától számított 30 napon belül értesíti a szülőket. A felvett gyermekeket az óvoda nyilvántartásba veszi. A felvétel és annak feltételei egy közös megállapodás aláírásával válnak érvényessé, melynek során a felvételt nyert családok szerződést kötnek az Óvodával az óvodai jogviszonyról, valamint a fenntartó Egyesülettel való együttműködésről.

Letölthető óvodai felvételi jelentkezési lap itt!

További információ: Tel: +36 30/478-4085 E-mail: napravar@napravar.hu 

 

Jelentkezés az iskolába

 

Az iskola iránt érdeklődő családoknak több alkalmuk is nyílik arra, hogy a jelentkezést megelőzően minél jobban megismerhessék egy Waldorf iskola, a Waldorf pedagógia sajátosságait, és ezáltal megalapozott döntést hozhassanak az iskola-választás kérdésében:

Iskolánk nem kötelező felvételt nyújtó közoktatási intézmény (nem körzetes iskola), és a beiratkozást az iskolába JELENTKEZÉS előzi meg.

Leendő elsősök számára a 2019/2020-as tanévre az iskolánkba való jelentkezés határideje: 2019. március 18.

A felvett elsős gyermekeknek a Zalaegerszegi Járási Hivatal által meghatározott beiratkozási határidő a 2019/2020-as tanévre, és így iskolánkba is 2019. április 11-12. A Zalaegerszegi Járási Hivatal közleménye a beiratkozásról itt olvasható.

Illetve a már működő első és második osztályunkba is folyamatosan fogadjuk az átjelentkezéseket.

A jelentkezés módja:

  1. Felvételi jelentkezési lap kitöltése és beküldése emailen, postán vagy személyesen: zalaiwaldorf@zalaiwaldorf.hu, Zalai Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI, 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 41.)
  2. Egyéni beszélgetés a felvételt kérő szülők és gyermekük, és az osztálytanító részvételével
  3. A leendő elsősök számára szervezett játékos, csoportos foglalkozáson mérjük fel a jelentkezők iskolaérettségét.
  4. Közös beszélgetés a fenntartó egyesület képviselőivel, ahol a szülők pontos képet nyerhetnek az intézmény szervezeti és gazdasági felépítéséről.

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével van lehetőség iskolánkba való jelentkezésre a meglévő elsős és másodikas osztályunkba, és a 2019/2020-es tanévben induló elsős osztályba:

Letölthető iskolai felvételi jelentkezési lap itt!

Ezen beszélgetések során lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, a jövőbeni együttműködés megalapozására, avagy esetlegesen a kapott tisztább kép alapján – a szülők részéről – a jelentkezés visszavonására. Ezt követően kerül sor a döntéshozatalra az egyes felvételi kérelmekről, amelyről az iskola írásban a jelentkezési lap beadásától számított 30 napon belül értesíti a szülőket. A felvett gyermekeket az iskola nyilvántartásba veszi. A felvétel és annak feltételei egy közös megállapodás aláírásával válnak érvényessé, melynek során a felvételt nyert családok szerződést kötnek az intézménnyel a tanulói jogviszonyról, valamint a fenntartó Egyesülettel való együttműködésről.

További információ: 

Email: zalaiwaldorf@zalaiwaldorf.hu

Telefon:

Bálint Orsolya (iskolaképviselő) +36 30/787-1628

Németh-Heves Júlia +36 30/986-5217

Fersztl Viktória: +36 30/708-5610 

facebook: https://www.facebook.com/Tűzmadár-Waldorf-Iskola-Zalaegerszeg

További tartalmak
Információk